Menu

Gengangere

Fredag 12. november 2021 kl. 19.30

Skrevet af Henrik Ibsen i 1882, men stadig rystende nutidigt

Gengangere er et stærkt og meget komplekst drama, et opgør med det stive og højborgerlige samfund, en kamp for kvindens ret til selv at bestemme over sit liv. Det har nogle knaldgode roller og er spændende som en krimi! Klassisk teater, når det er bedst.

Stykkets omdrejningspunkt er en seksuel krænkelse. Fru Alving har for mange år siden overværet, at hendes nu afdøde mand, kaptajn Alving, nærmest havde voldtaget deres tjenestepige på spisestuebordet, og det er der kommet et ”uægte
barn” ud af. Det skal skjules, barnet skal væk, skammen er for stor. Nu mange år efter kaptajnens død beslutter Fru Alving at oprette et børnehjem i sin mands navn. Udadtil for at hædre en i offentlighedens opfattelse anstændig borger.

Nu har Fru Alving så taget kaptajn Alvings og tjenestepigens ”uægte” barn Regine til sig som ung pige i huset. Og da hendes syfilissyge søn, Osvald, efter ophold i udlandet kommer hjem, og som sin far gør krænkende tilnærmelser til Regine, som jo ovenikøbet er hans halvsøster, oplever Fru Alving chokeret ”gengangeriet”. På indvielsesdagen brænder børnehjemmet ned, og da Osvalds sygdom går i udbrud, ligger hele hendes tilværelse bogstaveligt talt i ruiner.

Mere om denne forestilling

Manuskript: Henrik Ibsen
Medvirkende: Pia Jondal, Waage Sandø, Thomas Magnussen, Marie Sandø Jondal, Kristian Boland
Producent: Teater 2 og Nørregade Teater.

Løssalgspris
250,00 kr.
Abonnementspris
190,00 kr.
Fredag 12. november 2021 kl. 19.30

Spiller i MCH Herning Kongrescenter,
Østergade 37, Herning

2 timer og 15 minutter inkl. pause
Del på facebook
Del på linkedin
Del på email