Menu

Et Dukkehjem

Tirsdag 17. november 2020 kl. 19.30

Henrik Ibsens klassiker om at tage det nødvendige opgør og om friheden til at være et selvstændigt menneske

Et Dukkehjem er i Anna Balslevs iscenesættelse en forestilling om de krav, et moderne menneske stiller til kærlighed og lidenskab, sandhed og frihed, og om en kvinde, der bliver til et menneske med al den lidelse og tvivl, det medfører.

Henrik Ibsens mesterværk havde premiere i København i 1879 og skabte med det samme skandale, da bare tanken om en kvinde, der forlader mand og børn, var provokerende og moralsk anstødelig i datidens samfund. Fortællingen om Nora er fortsat ikonisk for alle menneskers længsel efter friheden til at bestemme over eget liv og skæbne.

Nora er gift med Helmer, der snart tiltræder sin nye stilling som bankdirektør. Han står over for at træde op på karrierens og dermed samfundets øverste trin, og han tager Nora med sig. Men Nora har en hemmelighed, der kan knuse Helmers drømme om ære og agtelse. Når det virkelig brænder på, og hemmelighederne afsløres, er man så villig til at ofre sig for dem, man elsker?

Et Dukkehjem er Anna Balslevs instruktørdebut på Det Kongelige Teater. Sammen med et stærkt hold af unge skuespillere skaber hun en visuel og sanselig forestilling.

Mere om denne forestilling

Manuskript: Henrik Ibsen
Iscenesættelse: Anna Balslev
Scenografi og kostumedesign: Jonas Fly
Lysdesign: Mårten Axelsson
Medvirkende: Sicilia Gadborg Høegh, Peter Christoffersen, Mikkel Arndt, Lise Lauenblad, Ida Cæcilie Rasmussen
Producent: Det Kongelige Teater

Løssalgspris
245,00 kr.
Abonnementspris
190,00 kr.
Tirsdag 17. november 2020 kl. 19.30

Spiller i MCH Herning Kongrescenter,
Østergade 37, Herning

Ukendt
Del på facebook
Del på linkedin
Del på email

Herning Teater
Østergade 37
7400 Herning

herningteater@mail.dk