Jorden Rundt på 80 dage

Jorden rundt på 80 dage

Mere end uforskammet frit efter Jules Vernes berømte klassiker
16/10-2019 Kl. 19:30

Jorden rundt på 80 dage er en nyskreven udgave af Flemming Jensen og Jesper Kleins hæsblæsende forestilling fra omkring årtusindeskiftet, hvor de spillede samtlige 52 roller. De styrtede ind og ud og skiftede tøj. Somme tider til det rigtige kostume.

I 2019-udgaven er der nu fire skuespillere om de 52 roller – både i Paris, Gibraltar, Hong Kong, Port Said, Calcutta, Cairo og Travemünde.

Den ene af de fire skuespillere er oven i købet kvinde, hvilket ville have været helt utænkeligt på Phileas Foggs tid, men nødvendigt i 2019, hvis man ikke vil have ballade, har Flemming Jensen erkendt. Selv sidder han i instruktørstolen og overlader scenen til andre. Det er også på tide, at den forestilling bli’r spillet ordentligt – endnu en erkendelse fra Jensen.

Skønt det er en gammel historie, er den faktisk ualmindeligt aktuel og lydhør over for tidens trends, idet den himmelråbende økonomiske ulighed dengang var helt på linje med den nuværende udvikling, hvor kastesamfundet ikke længere kun findes i Indien – men i dagens Europa er bærende element i de mest fremgangsrige politiske bevægelser.

Flemming Jensen oplyser, at forestillingen er i farver – og han garanterer, at der ikke vil blive spillet violin.

Manuskript og instruktion: Flemming Jensen
Musik: Lars Fjeldmose
Scenografi: Kirsten Brink
Medvirkende: Thomas Mørk, Jacob Morild, Lisbeth Kjærulff, Kim Hammelsvang
Produktion: DK Turné Teater