Dødsdansen

En stærk klassiker, en kamp til stregen
10/11-2019 Kl. 15.00

Dødsdansen er nok verdensdramatikkens ultimative ægteskabsdrama. Det har uden tvivl været inspirationskilde til senere stykker som ”Hvem er bange for Virginia Wolff” og ”Scener fra et ægteskab”.

Siden Strindberg skrev Dødsdansen i 1901, har stykket været spillet utallige gange i hele verden. Strindberg skrev sit drama ud af selvhad, fortvivlelse og raseri mod kvindekønnet, men ikke uden selvironi og morbid humor.

Edgar og Alice bor isoleret ved havet og står over for at fejre deres sølvbryllup. Ægteskabet er stormomsust, og solskin har der ikke været meget af gennem årene, men masser af uvejr og tordenskyer. Jo mere de kan håne og genere hinanden, des bedre.

Edgar er militærmand og Alice skuespillerinde, og ingen af dem har haft succes i deres karrierer eller held i pengesager. Dialogen mellem dem er båret af seksuel tiltrækning og frastødning, had og selvhad, ligesom ondskabsfuldhederne flyver mellem dem, ofte vittigt og med morbid humor.

Efter mange års fravær ankommer pludselig Alices fætter Kurt. Alice kan ikke lade være med at indlede en livsfarlig flirt, Kurt bider på, og ægteskabsdramaet udvikler sig til et trekantsdrama. En stærk klassiker, en kamp til stregen.

Manuskript: August Strindberg
Instruktør: Vibeke Wrede
Medvirkende: Waage Sandø, Pia Jondal, Ole Lemmeke
Producent: Teater 2